Helium gas ballonnen

Wellicht heeft u vragen of onduidelijkheden over het gebruik van heliumgas. Hieronder vindt u antwoord op veelgestelde vragen.

Is helium brandbaar?

Heliumgas is absoluut niet brandbaar.  Verder bevat het ook geen giftige stoffen en is het ook niet exposiefbaar. Dat veel mensen de veronderstelling hebben dat helium brandbaar is, komt doordat ze het verwarren met  het brandbare waterstof.

Kan een heliumtankje exploderen?

Nee, een heliumtankje kan niet exploderen. De reden hiervoor is dat heliumtankjes voorzien zijn van een gekeurde barstschijf. Bij een calamiteit, bijvoorbeeld een brand, loopt het tankje gecontroleerd leeg en zal het niet exploderen. U kunt en mag onze heliumtankjes dan ook gerust thuis bewaren en opslaan.

Is het inademen van helium gevaarlijk?

Helium wordt vaak ingeadenmd om een hoog stemmetje te krijgen, ook wel het bekende Smurfenstemmetje. Het echter veelvuldig inademenen van helium kan leiden tot zuurstoftekort in de hersenenen. Kortom, het inademen van heliumgas wordt afgeraden.

Waar vind ik de gebruiksinstructies?

De gebruiksinstructies staan uitvoerig beschreven op de achterkant van uw heliumtankje.

Kan mijn heliumtankje hervuld worden?

Heliumtankjes zijn niet geschikt om hervuld te worden. Zodra deze door de fabriek gevuld is, kan er alleen heliumgas uit.

Kunnen kinderen zelf hun helium ballon vullen?

Het is geen enkel probleem om kinderen zelf hun helium ballon te laten vullen. Het is wel aan te raden dit onder toezicht van een verzorger/ouder te doen. Let uiteraard ook op dat ze geen helium gas inademen. Het openen en sluiten van het heliumtankje is het best over te laten aan de verzorger/ouder van het kind.

Kan ik ook folieballonnen vullen?

Uiteraard kunt u ook folieballonnen vullen met heliumgas. Deze hebben wel iets meer helium nodig dan heliumballonnen, maar verder is dit totaal geen probleem.

Wat is de zuiverheid van het helium in de heliumcilinders?

Er zijn vele soorten heliumconcentraties voor het gebruik van helium. Medisch helium is meer dan 99% zuiver. Normaal helium voor ballonnen zit tussen de 94% en 96% zuiverheid.

Waarom knappen mijn heliumballonnen kapot?

Het kan zijn dat u uw heliumballonnen te groot hebt opgeblazen dan waarvoor ze ontworpen zijn. Goede ballonnen hebben een ronde vorm. Ballonnen met een peervorm of bijvoorbeeld gloeilampvorm zijn te veel opgeblazen.

Hoe lang blijven heliumballonnen zweven?

Onderzoek heeft uitgewezen dat de ballonnen gemiddeld 12-14 uren blijven zweven. Op de verpakking vermelden wij dat de ballonnen 5-7 uren kunnen zweven. De zweeftijd van een ballon is sterk afhankelijk van een aantal factoren zoals: niet goed opgeblazen, temperatuur en luchtvochtigheid. Ballonnen blijven langer zweven bij lagere temperaturen en hogere luchtvochtigheid. Feestwinkel Altijd Feest raadt aan om  de ballonnen 1-2 uren voor het feest op te blazen.

 

 

 

   Snel bezorgd

   Breed assortiment

   Lage prijzen

    Klant is koning

 

    

        

     VERZENDKOSTEN

Nederland 4,95 euro

Bestelling boven 75 euro:

GRATIS verzending

 

Volg ons op

 

 

 

 

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2016 - 2024 Feestwinkel Altijd Feest | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel